14 İLKÖĞRETİM OKULUNUN KATILDIĞI BİLGİ YARIŞMASINI KUBİLAY İLKÖÖĞRETİM OKULU KAZANDI...
Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışması Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda gerçekleştirildi.
İlçe Merkezinde bulunan ilköğretim okullarının 6. Sınıf öğrencilerinin Türkçe - Sosyal Bilgiler alanında yarıştı.
Bilgi yarışmasının öğrencilerin bilgilerinin geliştirilmesi ve pekiştirilmesinin yanı sıra eğitim kalitesinin arttırılması amaçlandı.
Bilgi yarışmasına Kahta Kaymakamı Coşkun AÇIK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman KARADOĞAN, tüm okulların müdürleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışma son derece çekişmeli bir şekilde gerçekleşti ve birinci olan okulun tespiti için yedek sorular kullanıldı. Bilgi Yarışmasını Kubilay İlköğretim Okulu birinci olarak tamamladı.
Programda konuşma yapan Kahta Kaymakamı Coşkun AÇIK; Amacımız Kahta’daki eğitimin niteliğini artırmak, bilgi yarışması ve benzeri etkinliklerle ilçemiz okullarına aktivite ve hareketlilik kazandırmaktır. Dedi. Kaymakam AÇIK sözlerine şöyle devam etti; “Eğitimin kalitesini arttırmaya yönelik olarak yapılan bu tür etkinlikler yapmayı planladığımız faaliyetlerin küçük bir parçasıdır. İlköğretim Okulları bilgi yarışması ile İlçemizde bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması, yarışma kültürünün kazandırılması ve öğrencilerin sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olunması amaçlarını taşımaktadır.
Bugün gerçekleştirilecek olan bilgi yarışmasına ilçemizdeki 14 okuldan 6’şar öğrenci katılacaktır. Bugün 6. Sınıflararası Türkçe - Sosyal Bilgiler kategorisinde toplam 84 iöğrenci yarışmaya katılacaktır. Programımız ileriki günlerde gerçekleştirilecek 5 ayrı kategori ile devam edecek olup, toplam 6 kategoride 504 öğrenci yarışmış olacaktır.
Bu durum okullar bazında ne kadar çok öğrencinin çalışmasına ivme kazandırıldığının da göstergesidir. Dedi.
Kahta Kaymakamı Coşkun AÇIK, Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman KARADOĞAN olmak üzere Yarışma Koordinatörü Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Tarık ÇETİN ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman KARADOĞAN “Bu tür bilgi yarışmalarıyla öğrencilerin bbirlikte hareket etme, zamanlarını verimli bir şekilde kullanma, karar verme becerilerinin geliştirilmekte olduğunu ifade etti.
İlçede Eğitim kalitesinin arttırılması için çok ciddi gayret içerisinde olduklarını belirterek, yarışmanın gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm okullara teşekkür etti.
Kaynak : Kahta Kaymakamlığı