10 Mart, 2010, 14:09:19 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
α∂ємαℓтηтѕ

jiyanadem

Administrator

*

Üye No : 1

Konu  : 161

Onur Puanı: 8
Üyelik Bilgileri WWW
« : 14 Mart, 2009, 00:19:12 »

2.100 ÖĞRENCİYİ KAPSAYAN DİŞ FLORLAMA UYGULAMASI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kahta İlçe İnsan Hakları Kuruluna yapılan bir başvuru değerlendirilerek, ilköğretim 1. sınıf öğrencilerine yönelik çalışma yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda "SAĞLIKLI GÜLEN YÜZLER PROJESİ" adıyla Ocak 2009 ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda İlçe İnsan Hakları Kurulu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığıyla gerekli koordinasyon sağlanarak Sağlık Hakkının Korunması bağlamında Diş Florlama Etkinliği gerçekleştirildi.

"Sağlıklı Gülen Yüzler Projesi" Etkinliğin gerçekleştirilmesine Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Doç.Dr. Türksel DÜLGERGİL tarafından destek verilmesinden sonra Kahta Kaymakamlığınca gerçekleştirilen organizasyon ile toplamda 2.100 öğrenciyi kapsayan etkinlik velilerin de katılımıyla yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programın ilk adımında Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Doç.Dr. Türksel DÜLGERGİL tarafından METEM öğrencisi 300 kız öğrenciye Kahta Kültür Merkezinde uygulama yapmaları için 2 saatlik bir eğitim verildi ve ilk uygulama için Kenan Evren İlköğretim Okuluna geçilerek eğitime uygulamalı olarak devam edildi.

Programın ikinci adımı Kahta Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirildi. Atatürk Spor Salonundaki program ilçedeki tüm ilköğretim okullarında öğrenim görmekte olan 1. sınıf öğrencileri 300’er kişilik gruplar halinde 20’şer dakika süren uygulama yapılması suretiyle gerçekleştirildi.

Etkinliğe; uygulama için eğitilen METEM öğrencisi 300 kız öğrenci ile  ilçe merkezinde bulunan Atatürk, Kenan Evren, Şeyhbaba, Şehit Abdurrahman Doğan, Vali Özbilgin, Kubilay, Fatih Sultan Mehmet, Yahya Kemal, Cumhuriyet YİBO, Girne, Mehmet Akif Ersoy, Hacıbey ve Gazi İlköğretim Okullarının 1. sınıflarında okuyan toplam 1800 öğrenci olmak üzere 2.100 öğrenci katıldı.

Etkinlik sırasında uygulamalar Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Doç.Dr. Türksel DÜLGERGİL, Kahta Kaymakamı ilçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Coşkun AÇIK, Sağlık Grup Başkanı Uzm.Dr.R.İlyas ÖNER, Diş Tabibi Burçin KOYUNCU ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman KARADOĞAN  tarafından bizzat takip edildi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen "Sağlıklı Gülen Yüzler Projesi" uygulaması organizasyonuyla katılımcılardan tam puan aldı..

Kahta Atatürk Spor Salonunda başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Diş Florlama Etkinlikleri kapsamında bir açıklama yapan Kahta Kaymakamı Coşkun AÇIK; Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasındadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem verilmemektedir.” Ağız  ve diş sağlığı eğitiminin büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu eğitim, çocuklar, hamileler, ebeveynler, öğretmenler ve sağlık çalışanları olmak üzere toplumun pek çok kesimini hedef almalıdır" dedi.

Okul müdürleri ve öğretmenlerin okul ve sınıflarında “ağız diş sağlığı eğitim programı” paketi kullanabileceğini kaydeden AÇIK "Bu program, özellikle yetişkin eğitiminde kullanılabilecek CD kaydı şeklinde görsel bir sunu, travma, koruyucu uygulamalar ve diş fırçalama konularını içeren broşürler ve çocuklarda fırçalama alışkanlığını yerleştirmek amacıyla hazırlanmış fırçalama tablosu ve ödüllerden oluşabilir. Çalışmalar, özellikle çocuk hastalarda verilen ödüllerin hasta uyumunu arttırdığını ortaya koymaktadır. Bu eğitim paketinde yer alan arkası yapıştırmalı resimlerin çocukların ödüllendirilmesinde basit, fakat etkili bir rol oynayacağı düşünülmektedir. Uzun yıllardır gereksinim duyulan hasta eğitiminde kullanılabilecek çok yönlü bu eğitim paket programının toplumun her kesimine rahatlıkla ulaşabilecek ve bu şekilde ağız diş sağlığını olumlu yönde etkileyecek bir araç olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kaymakam AÇIK, "Sağlıklı Gülen Yüzler Projesi"nin hayata geçirilmesine verdiği destek ve etkinlik için Kırıkkale'den Kahta'ya gelmesi dolayısıyla Doç. Dr. Türksel DÜLGERGİL'e teşekkür etti.

Diş Florlama etkinliğini gerçekleştirmek için Kırıkkale’den Kahta’ya gelen Doç.Dr. Türksel DÜLGERGİL, "Kahta ilçesine bu etkinliğin gerçekleştirilmesi için yapılan daveti memnuniyetle kabul ettim. Burada toplam 2.100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz flor uygulaması çocukların dişlerinin korunması açısından büyük adımdır. Dedi. 

DÜLGERGİL, “Uygulamaları birinci sınıf öğrencilerine yaptık. Bunun nedeni 6 yaş sonu 7 yaş başı ilk ana dişlerin çıktığı dönem olmasıdır. Ve bu dönem çıkan dişler azı dişleridir. Azı dişleri yeme alışkanlığı ve fırçalama alışkanlığımız olmaması nedeniyle Türkiye’de en hızlı çürüyen dişlerdir. Amacımız çürük oluşmasına engel olmaktır. Etkinliğimizle aynı zamanda öğrencilerde diş fırçalama bilinci oluşturulması amacıyla bilgilendirmeler yapmamız da olumlu olmuştur.” diye konuştu. 

DÜLGERGİL “İlçedeki tüm birinci sınıf öğrencilerine etkinlik kapsamında flor uygulandığını, bunun olumlu sonuçlarının alınacağını belirtirken, eğitim ve uygulama sırasında gerçekleştirilen organizasyondan çok memnun kaldıklarını dile getirerek, Kahta Kaymakamı Coşkun AÇIK’a teşekkür etti.

Kaynak : Kahta Kaymakamlığı

« Son Düzenleme: 14 Nisan, 2009, 15:43:45 Gönderen: α∂ємαℓтηтѕ » Logged

Üşüyen yanlarımla sarıldım hayata yeniden...
Hoşçakalı esirgenmiş bir veda sonrasında...
Hoşça bakamadım kendime ve hoşkalamadım...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Fakdordes Theme by Moonsheald

03 Mart, 2010, 10:04:34 Bu Sayfa 0.205 Saniyede 32 Sorgu ile Oluşturuldu
Site Map | Arsiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | Tags

Sitemap
Sitemap-1 Sitemap-2 Sitemap-3 Sitemap-4 Sitemap-5 Sitemap-6 Sitemap-7

Kahtali.Com
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 Saniyede üye olmak için Tıklayın.

Kapat