10 Mart, 2010, 14:05:56 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
α∂ємαℓтηтѕ

jiyanadem

Administrator

*

Üye No : 1

Konu  : 161

Onur Puanı: 8
Üyelik Bilgileri WWW
« : 21 Mayıs, 2009, 22:58:24 »

Kaymakam Açık;

“Böyle Bir Hizmet Çağdaş Devlet Anlayışının Bir Göstergesidir”

Kahta İlçesine düzenlenen törenle Sosyal Güvenlik Kurumu Şubesi açılışı yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı ve Kahta İlçesi Mustafa Kemal Caddesinde açılan Sosyal Güvenlik Kurumunun açılış törenine Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kasım tekin, Defterdar Şefik Tongal, Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar odalar Birliği Başkanı Mustafa Salman, İş-Kur İl Müdürü Ramazan Tatar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu açılış töreninde açılış konuşması Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kasım Tekin tarafından yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürü Kasım Tekin yaptığı açılış konuşmasında; 5502 sayılı kanunla devredilen SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın yerine Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduğunu belirterek, "Kurum olarak işlevlerimizi yerine getirmekte iki temel hedefimiz var. Bunlardan ilki etkin, verimli çalışan, şeffaf bir sosyal güvenlik kurumu oluşturmak, vatandaşlarımızın aylarca beklemeden çok kısa sürede, hizmet alabildiği, fiziki ortamlarda hizmet ürettiği bir kurum oluşturmaktır. İkinci hedefimiz ise vatandaş odaklı, güler yüzlü bir hizmet sunumunu tüm birimlerimizde gerçekleştirmektir. Artık bundan böyle Kahta’da bir Merkez Müdürlüğümüz var. Vatandaşlarımız il merkezine gelmeden bütün işlemlerini buradan yapabilecekler. dedi.

Kahta kaymakamı Coşkun Açık açılış dolayısı ile yaptığı konuşmada” Kahta’da SSK’lı, Bağ-Kurlu, Emekli Sandığı Mensubu çalışan ve emekli kardeşlerimiz için bugün çok önemli bir kuruşumuzun tesisini açmak için buradayız. Sosyal güvence, gelecekten emin olmak demektir. Sosyal Güvenlik Sistemi ise çeşitli sosyal risklerde insanın ihtiyaçlarını karşılayan bir sistemdir. Ülkelerin kalkınmışlık ve refah düzeyinin tespitinde baz alınan kriterler, giderek değişkenliğe uğramaktadır. İstatistikî olarak doğru, fakat sosyal olarak gerçekçi olmayan “Kişi Başına Düşen Milli Gelir “ kriterlerinden ziyade, küreselleşen ve globalleşen dünyada artık sosyal güvenliğin kapsamına ve kalitesine bakılmaktadır. Sosyal güvenliği çok geniş kitlelere yaygınlaştıran ve kalitesini yükseltmeye çalışan ülkeler, sosyal güvenlikteki Aktuarya Dengesini sağlıklı kurabilmiş ve devletin ekonomik gücünü halkına daha iyi yansıtabilmişlerdir.” Dedi

Kaymakam Açık sözlerine şöyle devam etti “ Kahta SGK nın açılışı dolayısı ile İki noktaya işaret etmek istiyorum. Birincisi böyle bir hizmet çağdaş devlet anlayışının bir göstergesidir. Artık klasik devlet anlayışı, halkını olduğu yerden idare eden devlet anlayışının kalktığının bir işaretidir bu. O bakımdan sevindiricidir. Ülkemizde artık yeni yönetim anlayışınızı hakim olduğunu, çağdaş devletin göstergelerini, çağdaş devletin nasıl olması gerektiğini bu tesisin açılışıyla göstermiş oluyoruz. Devlet olarak vatandaşa en yakın yerden hizmet sunacak, Vatandaşı sıkıntıya sokmayacağız. İkincisi de hızlı bir çağda yaşıyoruz. Zaman giderek hızlanıyor. O bakımdan da açılan bu kurum bu anlamda da çok önemli bir anlam ifade etmektedir. Zamanı etkili ve verimli olarak daha iyi değerlendirmemiz açısından özellikle bütün çalışanlarımıza ve işverenlerimize zaman kazandırma konusunda çok önemli bir atılım olarak görüyorum.

Sosyal Güvenlik önemli bir reformdur. Henüz birçok Avrupa Birliği ülkesi bizim gerçekleştirdiğimiz Sosyal Güvenlik Reformunu yapamamışlardır. Hayretle soruyorlar: Bu üç kurumu nasıl bir araya getirdiniz? Önce Bütün hastaneler tek çatı altında toplandı. Artık vatandaşımız kendine en yakın sağlık biriminden sağlık hizmeti almaya başladı. Sosyal güvenlik kurumları da tek bir Sosyal Güvenlik şemsiyesi altında bulunması gereken bir kurum haline geldi.

Kaymakam Açık; Kahta da şimdi açılışını yapacağımız bu kuruluş SSK’lıya, Bağ-Kurluya, Emekli Sandığı mensubuna hizmet verecek bir kuruluş. Sosyal Güvenlik alanında geçen yıl yürürlüğe giren yasayla bu üç kuruluş birleştirildi ve çok daha sağlıklı, herhangi bir ayrım yapmadan en düşük ücret sistemi ile bu alanda gidiyoruz. Bu reform çok önemli bir reformdu. Bunun çok önemli bir noktası; bir çocuk doğumundan 18 yaşına kadar devletten hiçbir ücret ödemeksizin sağlık hizmetlerini alabilecek. Bu kurumu çok önemsiyorum. Bu merkezin bütün Kahtalılara hayırlı olmasını temenni ediyorum,” dedi.

Kent Haber

Üşüyen yanlarımla sarıldım hayata yeniden...
Hoşçakalı esirgenmiş bir veda sonrasında...
Hoşça bakamadım kendime ve hoşkalamadım...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Fakdordes Theme by Moonsheald

08 Mart, 2010, 05:50:15 Bu Sayfa 0.215 Saniyede 32 Sorgu ile Oluşturuldu
Site Map | Arsiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | Tags

Sitemap
Sitemap-1 Sitemap-2 Sitemap-3 Sitemap-4 Sitemap-5 Sitemap-6 Sitemap-7

Kahtali.Com
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 Saniyede üye olmak için Tıklayın.

Kapat