Almanya’nın Hessen eyaletinde düzenlenen okullar arası Matematik yarışmasında Kahtali Muhammed Kamber Eryiğit eyalet birincisi oldu. Eryiğit’e ödülü Hessen Eyaleti Kültür ve Eğitim Bakanlığı tarafından verildi.
Wiesbaden kentinde Werner-von-Siemens-RealSchule 8. sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki Kahtali öğrenci Muhammed Kamber Eryiğit, kendi okulunda “Matematik Kralı” olarak adlandırılıyor. Eyalet çapında 8. sınıfta öğrenim gören öğrenciler arasında yapılan Matematik yarışmasına katılan Eryiğit, yapılan testler sonucunda birinci oldu. Matematik yarışmasında birinci olan Eryiğit’e, Hessen Eyaleti Kültür ve Eğitim Bakanlığı tarafından başarı belgesi verildi.
Aile sevinçliÇocuklarına ödül verilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu söyleyen baba Sabri Eryiğit, “
bizi en çok sevindiren durum, Kürt ve göçmen bir öğrencinin böylesi bir başarıyı elde etmesi” dedi. 16 yıldır sürgünde yaşadıklarını söyleyen Eryiğit, “bugün Almanya’da göçmenlerin hep gündemde olduğu bir dönemde özellikle de Hessen eyaleti gibi bir yerde böylesi bir başarının olması çok anlamlı ve önemlidir” diyerek düşüncelerini dile getirdi. Hessen Kültür ve Eğitim Bakanlığı’nca çocuğuna birincilik belgesinin yanı sıra çeşitli hediyelerin de verildiğini söyleyen baba Eryiğit, “bizim iki çocuğumuz var; biri 19, diğeri 14 yaşında. Mohammed’in gösterdiği bu başarının devamının gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ailesi olarak çok gururluyuz” diye konuştu. Eryiğit, tüm Kürt çocuklarının başarılı olmasını istediklerini de sözlerine ekledi: “Kendi ülkemizden sürgünde yaşıyoruz. Her ailenin çocuğunun akıllı olduğunu söylediği gibi biz de bunu söylüyoruz. Ama çocuğumuzun başarısını böyle belge ile gördüğümüzde daha da gururlandık. Umarım tüm Kürt çocukları da başarılı olarak kendi insanına fayda sağlar.”
Matematik KralıEn büyük hayalinin profesör olmak olduğunu söyleyen Muhammed Kamber Eryiğit ise, “okulda Matematik’te hep birinciyim. Bana okulda ‘
Mathe König’ yani
Matematik Kralı diyorlar. Eyalet çapında birinci olduğum için çok sevinçliyim. En büyük hayalim ileride profesör olmak” dedi.