EN ÇOK KİTAP OKUYAN 20 ÖĞRENCİ VE 14 VATANDAŞ KİTAPLA ÖDÜLLENDİRİLDİ.. İlçe Merkezinde bulunan Gazi İlköğretim Okulu ve Vali Özbilgin İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan kütüphaneler haftası kutlama etkinlikleri Kahta Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Öğrenciler tarafından slayt gösterileri eşliğinde müzik dinletisi, Kütüphane isimli oyunun oynanması, Öğrenci korosu ve ilçede en fazla kitap okuyan öğrencilerin ödüllendirilmesi gibi çeşitli etkinlikleri içeren program anılan okullar tarafından başarılı bir şekilde sunuldu.
Kütüphaneler haftası kutlama etkinliklerine
Kahta Kaymakamı Coşkun AÇIK , İlçedeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Programın açılış konuşması
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman KARADOĞAN tarafından yapıldı.
KARADOĞAN konuşmasında “ Kitapsız yaşamak; kör sağır ve dilsiz yaşamakla eşdeğerdir. Kitap okuma sayesinde toplumlar bilimde, teknikte, fende ve oysal hayatta ilerlemeyi sağlamışlardır. Aynı zamanda toplumların gelişmişlik düzeyi kitap okumalarıyla eş değerdir. Bu nedenle kitabın değerini bilmek ve faydalanma yoluna gitmek asli görevimiz olmalıdır. Dedi.
Kahta Kaymakamı Coşkun AÇIK Kütüphaneler haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmada “Okuma alışkanlığının kazandırılmasında büyük rolü olan kütüphanelerin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu, öğrencilerin okuma alışkanlığını geliştirmek, kitap sevgisini arttırmak, kütüphanelerden daha fazla yararlanmalarını sağlayacak çeşitli etkinliklerde bulunmak amacıyla Türk Kütüphaneciler Derneğinin girişimleriyle 1964 yılından bu yana Mart ayının son pazartesisi ile başlayan haftası “Kütüphaneler Haftası” olarak değerlendirilmektedir dedi.
Kaymakam AÇIK konuşmasına şöyle devam etti. "Yaşadığımız yüzyıl; bilgi, teknik ve ilerleme çağıdır. Kitaplar ise bilime giden tek yoldur. Çağımızın buluşlarını kitap, dergi, gazete gibi yayın organlarından izleriz. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilermizi arttırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden haberdar eder. Bir insanın değeri okuduğu kitaplara eşittir. Kitapların ise sıcak yuvası kütüphanelerdir.
Bize hayal dünyasının kapılarını açın, düş gücümüzü kanatlanıran kitaplar, duygu ve düşünce dünyamızı hazineere çevirir.
İnsan, her zaman ne olduğunu ve nerede olduğunu anlayabilmek için sürekli bir okuma serüveni yaşar. çevresini, nesneleri, olayları, durumları, hayatı ve insanları kitaplardan okur, kitaplardan öğrenir."
Kütüphaneler haftası etkinlikleri kapsamında 2008/2009 eğitim öğretim yılında kendi okul kütüphanelerinden en fazla kitap alıp okuyan öğrenciler tespit edilmiş bu kapsamda 20 ilk ve orta öğretim öğrencisi ile ilçe kütüphanesinden en fazla kitap alan 14 vatandaşa kitap hediyeleri Kahta Kaymakamı Coşkun AÇIK tarafından verilmiştir.
En fazla kitap okuyanların ödüllendirilmesi çalışmalarına devam edileceği bildirilmiştir.
Kaynak : Kahta Kaymakamlığı